Nieuw!

Forno houtovens in 3 modellen

Een unieke kookervaring!

MiForno houtovens

De MiForno is een houtoven van eigentijds design. Dit is het perfecte instrument om een unieke kookervaring en beleving te creëren. De MiForno houtoven is een volwassen oven, met een laag gewicht, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteiten die een traditionele houtoven biedt. De Portugese klei  is bij uitstek hét materiaal om in te bakken, braden en roosteren.

De klei wordt beschermd door een frame van staal met beschermende coating, hierdoor is de oven perfect geschikt om de weersomstandigheden te trotseren.

De korte tijd die nodig is voor de oven om op te warmen (in minder dan 40 minuten), in combinatie met de uitstekende isolatie, maken dat de bereidingstijd van veel gerechten kort en snel is. Daarentegen kan men natuurlijk ook op lagere temperatuur koken (slow-cooking). De hoge mate waarin de isolatie de warmte vasthoudt is hiervoor ideaal. Men kan namelijk het vuur stoken tot op de gewenste temperatuur en deze lang vasthouden.
Een pizza is klaar in minder dan 1 minuut, vlees rooster je krokant in een oogwenk, voor brood of groentes kunt u meer tijd nemen op een lagere temperatuur. Tevens zorgt deze uitstekende isolatie voor een veilige temperatuur aan de buitenzijde van de oven, zodat niemand zich hieraan verbrandt.

Door het lage zwaartepunt en grote wielen, zijn deze ovens gemakkelijk te verplaatsen.
De ovens zijn zeer geschikt voor gebruik op het terras, evenementen en ook thuis in de tuin.